28. sep. 2013

Jeg købte sgu en bog


Efter min forelæsning i mandags tog jeg et hurtigt smut forbi Solidaritetshuset og anskaffede mig Queer Jihads "Se! Den heteroseksuelle verdensordnen går i stykker". Jeg er utrolig videnshungrende i øjeblikket; med en meget stort ønske om at vide mere om samfundet (say what?), queer teori og sexisme. Det er sjældent at mine interesseområder er decideret samfundsorienterede, men periodisk kommer det da til mig.

Jeg er godt 50 sider inde i bogen nu, og den er simpelthen fantastisk. Den danske aktivistgruppe (må man kalde dem det?) Queer Jihad har samlet en masse af deres tidligere udgivelser i denne bog, men der er også lidt nyt og ukendt. Den bæger tydeligt præg af de engagerede mennesker der står bag, og den vækker da også en lille oprører indeni mig, tbh.

Hvordan har I det? Bruger I tid på ikke-skønlitterære bøger af forskellig art?

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en finurlig bog. Jeg kunne have haft queer-teori som valgfag på mit studie, men i sidste øjeblik ændrede jeg det til noget andet. Det er dog spændende. Jeg bruger meget tid på at læse om den sidste tsar i Rusland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en vældig finurlig bog! Jeg ville ønske jeg fik det tilbud, men jeg har nok desværre valgt en forkert kombination - dog kan det være det kommer senere.

   Jeg synes også der er noget fascinerende over Rusland og deres historie. Det kunne jeg også godt finde på at læse om! :-)

   Slet
 2. Queer-teori er enormt interessant! Jeg tog det valgfag, som Anne Nikoline nævner, og det gav anledning til en helt ny måde at tænke og læse seksualitet på.

  Når det kommer til nonfiktion, læser jeg alt, der har med Jane Austen og Charles Dickens at gøre (suk), og jeg er vist også en smule frankofil, når det kommer til stykket. Jeg ville dog gerne være bedre til at læse nonfiktion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Queer-teori er nemlig meget interessant, men jeg synes ikke kun det er ift. seksualitet (hvilket det selvfølgelig også er). Det jeg finder mest interessant med læsningen af og om queer-teori er hele den heteronormative måde vi inddeler verden på, og hvilke konsekvenser det har - herunder også for atypiske seksualiteter.

   Åh ja, Frankrig har også bare noget tillokkende over sig!

   Slet