1. sep. 2013

Toget kørte: Studiestart

Hvis blot jeg havde været elleve, hvis blot jeg var steget på Hogwartsexpressen fra Perron 9¾ tidligere i dag, hvis blot verden havde været et mere spændende og rimeligt sted, så havde jeg været en heks på vej til Hogwarts nu. 

Men nu sidder jeg her i mit køkken, og har lige læst til min første reelle forelæsning på femte semester. Denne gang skal jeg skal have historie, hvilket jeg ser vældigt frem til. Historie er et fag der altid har interesseret mig, specielt perioden jeg skal have om, nemlig den mørke Middelalder. Historie har dog også altid været lidt af et hyggefag for mig, måske grundet den brændende interesse.

Jeg kan huske som barn at have siddet med diverse leksikoner og læst om alt fra Egyptens famøse pyramider og de dertilhørende faraoer, at læse om Middelalderens brutale og blodige riddere til 1600-tallets fine borgerskab. Jeg havde (og har egentligt stadigvæk) et brændende ønske om at kunne træde ind i tiden, og opleve den som en førstehåndskilde. Det ville være fantastisk!

Det bedste ved at interessere sig for studiet, er ligefrem at se frem til fagbøgerne, noget jeg aldrig i mit liv har prøvet før jeg startede på universitetet. Ovenstående fagbøger er de eneste rigtige bøger jeg skal have i dette semester (udover kompendier), og jeg glæder mig helt vildt til at læse dem. Det er en stadig underlig følelse.

Er I kommet tilbage på skolebænken?

4 kommentarer:

 1. Hvem der bare havde nået Hogwarts toget i tide...

  I stedet venter den første studiedag forude i morgen; jeg skal introduceres til kandidatstudiet i litteraturvidenskab, og få uddybet hvad det præcist er, jeg skal beskæftige mig med de næste to år. Og jeg glæder mig. Jeg glæder mig vanvittigt meget - for som du siger, er det smukkeste ved at studere, når man kan forene passion og beskæftigelse. Enestående.

  Hvor lyder dine historiefag dog i øvrigt interessante!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, det er da helt forståeligt at du glæder dig. Jeg kunne forestille mig, at det er ret stort at påbegynde kandidatstudiet! Ohmy...
   Det håber jeg at det bliver, selvom jeg glæder mig mere til at have dansk litteratur. Men åh, historie <3

   Slet
 2. Jeg starter først på onsdag. Så jeg nyder lige de sidste stille og rolige dage :)

  SvarSlet
 3. Næste år, Muhsella!

  Noget så voldsomt tilbage på skolebænken. Jeg har ondt i mine endeballer.

  SvarSlet