14. maj 2014

BOOK TO MOVIE ADAPTATIONS - PART 2


I forlængelse af sidste indlæg om book to movie adaptations vil jeg nu tale om de bøger jeg ikke har læst, men som står øverst på min ønskeseddel og som oveni købet skal filmatiseres. Jeg glæder mig måske lidt irrationelt til både at læse bøgerne og se filmene. Der er virkelig et eller andet ved filmatiseringer der giver et ekstra spark til min læsemotivation. Film er den bedste form for ekstra materiale, hvis man spørger mig.

Angelfall florerede Booktube for et års tid siden, og nyligst i forbindelse med anden bog i Penryn & the End of days serien blev udgivet. Jeg har længe(!) ønsket mig at læse denne, og har spottet den på Bog & Idés hylder op til flere gange... suk. Nå, men nu bliver den filmatiseret og jeg håber sådan at jeg når at læse den inden filmen kommer ud, "heldigvis" er der endnu ikke fastslået meget om hvem der skal lave den endnu.

Daughter of Smoke & Bone er ikke en jeg har set meget til i det danske blogland, dog er der mange Booktubers der har ravet omkring denne bog/trilogi. Jeg synes den lyder skidegod, og glæder mig derfor helt vildt til at læse den.

The Graveyard Book skal instrueres af Ron Howard der er kendt for filmatiseringerne af Dan Browns Da Vinci Mysteriet og Engle og Dæmoner, Apollo 13 og Et smukt sind - ikke helt dårligt må man da sige. Jeg er meget spændt på denne bog, da et eller andet fortæller mig at man aldrig kan gå helt galt i byen med Neil Gaiman. 

The Maze Runner af James Dashner er endnu en bog jeg har hørt om gennem Booktube, og den lyder bare helt sindssygt spændende. Titlen alene? Jeg har et eller andet med labyrinter. Det er pisseuhyggeligt. Filmatiseringen vises i de danske biografer den 18. september i år og er instrueret af Wes Ball.

The Night Circus af Erin Morgenstern står som in development på IMDB og det er jo altid lidt interessant. Rikke fra www.paperbackcastles.blogspot.dk har talt meget varmt om denne bog, og alligevel havde jeg glemt den lidt indtil jeg hørte om filmatiseringen. Nu glæder jeg mig helt vildt til at læse den igen.

The Raven Boys ser også ud til at blive filmatiseret. Der er meget hvisken og tisken omkring dette, men det er for tidligt til at nogen må sige noget. Alligevel går der rygter om flere producere allerede. SPÆNDENDE!

Shadow and Bone har fået tildelt Christopher Kyle som manuskriptforfatter. Kyle var skrev også screenplay til Serena som netop er færdigfilmatiseret (så vidt jeg ved). Bogen lyder og ser i hvert fald fantastisk ud. Forside og det hele, jeg glæder mig meget til at få fingrene i den.

Uglies - åh, hvor jeg har et eller andet med dystopiske ungdomsfortællinger. Jeg æder det råt, for realz. Uglies serien af Scott Westerfeld er snart ti år gammel, men det betyder ikke at jeg har læst den endnu. Jeg glæder mig alligevel og nu bliver første bog filmatiseret.

2 kommentarer:

 1. Åh, 'The Night Circus'. Det er vidunderligt univers, og jeg ville elske at se det med mine egne øjne på en filmskærm! Enestående.
  Og 'The Graveyard Book'! Dét kunne virkelig godt blive meget vidunderligt meget hurtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også meget til dem begge!

   Slet