6. jun. 2014

ANMELDELSE: "DET SIDSTE BREV FRA DIN ELSKER" AF JOJO MOYES


Originaltitel: The Last Letter From Your Lover - Forfatter: Jojo Moyes - Forlag Cicero - Udgivelsesår 2014 (org. 2010) - 494 sider - 4/5 stjerner 
I 2003 finder journalisten Ellie et gammelt kærestebrev sendt fra en mand til hans gifte elskerinde. Brevet vækker hurtigt både Ellis interesse og hendes hjerte og mens hun prøver at opsnuse informationer om hvad der skete med denne umiddelbare tragiske historie lærer hun både om livet og om kærligheden.Jojo Moyes kan virkelig et eller andet med de hersens kærlighedshistorier. Det sidste brev fra din elsker er totalt klichépræget, men alligevel bliver den aldrig kedelig at læse – der skabes derimod samme hungren hos læseren som hos Ellie i jagten på svar.Fredag aften klokken kvart over syv står jeg på perron 4 på Paddington Station, og hvis du kan finde modet til at tage med mig, vil du gøre mig til verdens lykkeligste menneske.Jeg tog mig selv i at tænke ”det er et puslespil som aldrig går op” rigtig mange gange, fordi det frustrerede mig sådan at der aldrig kom en lille forløsning på bogens suspense. Men Moyes kan trylle med ordene og sætningskonstruktionerne så både den tragiske følelse kunne få sit shine og blive nedtonet af den lette humor og de fantastiske karakterer.

Moyes persongalleri er meget troværdigt og det er en af historiens helt store forcer. Værkets tre primære protagonister (Ellie, Jennifer Stirling og ”B”) er utrolig lette at få sympati med, men Specielt ”B” smeltede og omsmeltede mit hjerte hver gang der vistes et lille glimt af ham. Derudover har jeg altså en lille svaghed for Laurence assistent Moira, det lille væsen som lever i en absolut absurd tilstand og er så pokkers uheldig!Du skal vide, at du bærer mit hjerte og mit håb i dine hænder.Jeg synes du skal læse Det sidste brev fra din elsker over sommeren og give den et lille pust af håbløs romantik. Det er en virkelig let og hjertevarm historie som kun fortjener at blive læst af så mange følsomme sjæle som muligt!   
  
Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget Cicero, men meninger og holdninger er selvfølgelig mine egne.

4 kommentarer:

 1. Åh "B", han er virkelig helt fantastisk! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han gør blød i knæene, gør han!

   Slet
 2. Jeg elsker, elsker, elsker, "Det sidste brev fra din elsker". Jeg blev virkelig overrasket over hvor spændende den var, det havde jeg slet ikke forventet. Jeg skal helt sikkert også læse "Dig før mig", her i løbet af sommeren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. GØR DET! "Dig før mig" er vitterligt fantastisk. Jeg elskerelskerelsker den!

   Slet