31. jul. 2014

JULY 2014 - WRAP UP

Min læsetørke er så småt på vej væk, og jeg har derfor fået kværnet seks bøger i denne måned. Det har været en blandet oplevelse i forhold til indholdet, men alle har på den ene eller den anden måde været en god læseoplevelse. Fedest har det været at læse Venner på vandring, Frankenstein og Naiv.Super


Erlend Loes Naiv.Super. er en sød lille fortælling om en 25-årig mand der forsøger at finde meningen med tilværelsen. Jeg gav denne 4 ud af 5 stjerner på Goodreads, men efterhånden synes jeg måske mere den fortjener 5 stjerner. Læs min anmeldelse her

Venner på vandring af Kenneth Grahame er en del af Vinden i piletræerne udgivet af Gyldendals Børnebibliotek. Den indeholder de første 8 kapitler (så vidt jeg husker) og er simpelthen bare så fin. Jeg læste den i forbindelse med #sortsuperego som en bog der vækker barndomsminder. Jeg ELSKEDE Vinden i piletræerne som barn, og gør det stadig som voksen. Denne fik 5 ud af 5 stjerner og endte på favoritlisten på Goodreads! 

Borgen har udgivet en serie der hedder Gåsehud Classics og Dukkernes Nat er den første i rækken. Jeg husker at låne Gåsehud om og om igen på mit skolebibliotek, dels fordi de var herrespændende og dels fordi det var lidt sejt. Dukkernes Nat handler om to søstre der en dag kommer i besiddelse af en mystisk bugtalerdukke, hvorefter mærkelige ting begynder at ske. Jeg gav den 3 ud af 5 stjerner på Goodreads.

Med udgangspunkt i sit eget liv skriver Caitlin Moran om hvor sørens svært det er med kønsidealer. Specielt fordi vi sjældent lever op til dem og derfor må bilde alle ind at vi i virkeligheden gør det. Kunsten at være kvinde er en hyldende morsom feministisk betragtning som jeg synes alle burde læse. Mænd som kvinder. Jeg gav den 4 ud af 5 stjerner på Goodreads. Navnepigen af Kristoffer Leandoer er en fantasifuld fortælling om en lille pige der under koma bliver fanget i storesøstrens fantasiverden. Det er en yderst velfungerende blanding af prosa, graphic novel og comics. Åsa Ekström har lavet de fineste tegninger som alene er det hele værd. Desværre følte jeg ikke helt med karaktererne og kunne derfor ikke give den mere end 3 ud af 5 stjerner

Frankenstein af Mary Shelley fik jeg lykkeligt tilsendt som anmeldereksemplar fra Rosinante&Co i midten af denne måned - som du måske har set på Instagram eller på Facebook. Den brød med alle mine forestillinger om historien som jeg er blevet madet med gennem diverse medier, men aldrig med den rigtige fortælling. Jeg gav den 4 ud af 5 stjerner på Goodreads, og der vil i løbet af næste uge komme en anmeldelse af bogen. 


Har du læst nogle gode bøger i denne måned? 

6 kommentarer:

 1. Jeg var desværre ikke så begejstret for Caitlin Morans bog, men hvis du er til feministisk humor, kan jeg anbefale 'Egalias døtre' - den holder stadig, selvom den efterhånden har en del år på bagen :-)

  Jeg har - pudsigt nok - haft tema om humoristiske bøger denne måned, hvilket var en noget blandet oplevelse. Jeg tror, den bedste af disse bøger må være 'Changeless' - anden bog i en serie på fem bøger i alt.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, den vil jeg helt sikkert skrive på tbr-listen! ^^ Og ærgerligt med Moran, jeg er lidt forelsket i hende, tror jeg. Hun er SÅ fantastisk!

   Det kunne jeg forestille mig, jeg har det lidt ambivalent med humoristiske bøger. Det er virkelig ikke dem alle der er det! :b

   Slet
 2. Bør jeg læse Navnepigen? I'm not sure...

  JEG HAR LÆST HARRY POTTER! HURRA!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er ret fin, og MEGET hurtigt læst.
   HARRY POTTER 4-EVER!!

   Slet
 3. Dejlig blog du har! Jeg er pt. i gang med at færdiggøre Peter Høegs nye bog - har du læst noget af ham?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have! ^^
   Nej, men jeg har faktisk nyligt modtaget bogen. Så jeg kommer helt sikkert til det. Synes du om den?

   Slet