26. okt. 2014

DE FEM BEDSTE BØGER i 2014 (SO FAR)

#SORTSUPEREGO drøner afsted, mens ugerne passerer hurtigere end jeg kan nå at tælle dem. Der sker så meget i øjeblikket; og nu er mit studie ved at være færdigt, så jeg kan komme i gang med den egentlige boghandleruddannelse. Wow. 

Jeg har to tanker at dele med dig ift. dette indlæg. 1) Min umiddelbare tanke til denne udfordring var, at det ville tage mig to sekunder at udvælge årets fem bedste bøger, men når man har 12 5-stjernede bøger, så er der alligevel lidt at vælge imellem! 2) Første og anden pladsen ligger ufatteligt tæt, og det krævede en mental diskussion for at finde 2014s bedste bog.


5. bedste bog i år 2014
World War Z læste jeg tilbage i januar, og den tog mig mildest talt med storm. Jeg vil ikke knytte specielt mange ord til den, da jeg har skamnævnt den hver gang muligheden har budt sig. MEN den er fed!

4. bedste bog i år 2014
Stille dage i Mixing Part er min første Loe-bog, og ih og åh, hvor er den bare god. Og sjov. Og dejlig! Det er en satirisk fortælling om familien Telemann der igen skal på ferie i Tyskland. Turen bliver hård for familien; konen elsker Tyskland, mens Bror hader alt der har nogen forbindelse til det.3. bedste bog i år 2014
Det er de færreste der ikke har læst Mig før dig af Jojo Moyes, eller som har hørt om den massive omtale af den. Den her bog fik mig - bogstaveligt talt - til at vræle. Den knuste mit hjerte, men gav mig samtidig et fornyet håb. Moyes kan et eller andet med de der chick-lit fortællinger! 

2. bedste bog i år 2014
En mand der hedder Ove er en fantastisk bog. Virkelig fantastisk. Jeg elsker Ove. Det er ikke frygtelig lang tid siden jeg læste den, og den sidder stadig helt inde under huden på mig. Ove er bitter på verden, og han gider faktisk bare ikke livet mere. Gennem fortællingen lærer vi hans historie at kende, mens han kæmper med den skide kat, der bliver ved med at dukke op i hans indkørsel, og hans påtrængende gravide nabo, der kommer på besøg på de mest ubelejlige tidspunker. 

Bedste bog i 2014!
Winger. Åh, Winger...
Der er alt for få, som har læst den her bog. Andrew Smith har lavet noget skønt, skrøbeligt og smukt. Det er virkelig YA når det er bedst. Jeg vil ikke fortælle meget om handlingen, da jeg bestemt tror det er bedst at gå uvidende ind til den. Men du skal vide, at du får en mavepuster. Og at du ikke kan lægge den fra dig, når du først er begyndt. 

8 kommentarer:

 1. Jeg har faktisk lånt Winger med hjem fra biblioteket, fordi du har talt så godt om den! Glæder mig til at komme i gang med den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, hvor lyder det dejligt for dig! Jeg håber inderligt, at du kan lide den ^^

   Slet
 2. Winger er lige kommet på min to-read-liste!

  Jeg har selv forsøgt mig med en top 5, men den er ikke prioriteret - det kan jeg ikke...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg bare godt forstå!

   Ih, den må jeg lige tjekke ud ^^ fedtfedt.

   Slet
 3. Jeg kunne godt tænke mig at læse "World War Z", for jeg har hørt så meget god om den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes helt sikkert, at du skal gøre det!

   Slet
 4. Jeg tror da, at man bliver nødt til at læse "Winger", når nu du taler så utrolig pænt om den! :D
  Jeg var også vild med World War Z, fantastisk bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes at alle man'er skal læse "Winger"!
   Ih, det er dejligt. Gode læseoplevelser kan vi ikke få for mange af :')

   Slet