21. nov. 2014

ANMELDELSE: THE HUNGERGAMES - MOCKINGJAY PART 1 (FILM)


Originaltitel: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Årgang: 2014
Tagline: "Fire burn brighter in the darkness"
Instruktør: Francis Lawrence
Sprog: Engelsk
Genre: Sci-fi, dystopi
Medvirkende: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman
IMDB: Find den her!
Set: 19. november 2014 i Imperial kl. 21.20
Stjerner: 5/5 stjerner

For hver film der kommer, bliver jeg mere og mere glad for filmatiseringerne af Collins dystopiske trilogi. 1'eren skuffede mig, 2'ere underholdte og overraskede mig, og 3'eren har vundet mig helt over.

I første del af Mockingjay befinder Katniss sig i det ellers udryddede Distrikt 13, som nu viser sig at have en enorm militærbase under jorden. Her har befolkningen siden The Darks Days forberedt sig på den krig, som langsomt er ved at udfolde sig efter Katniss og Peeta begge besluttede at spise bærerne i den første arena.


Mockingjay er på alle måder en dyster film, og langt mere dyster end sine to forgængere. Der er virkelig blevet lagt en dæmper på tingene, nu hvor krigen er gået i gang. Gennem alle spilletidens minutter mærker vi, hvordan revolutionens ånd brænder gennem lærredet, og ud til os på sæderne. Den er tung på den fede måde.


Noget der imponerende mig, var skuespillerne. Selvfølgelig gjorde Donald Sutherland et fantastisk job som den onde President Snow, men både Jennifer Lawrence og Josh Hutcherson sneg sig lige lidt længere ind under huden på mig. I rollen som Peeta kunne jeg godt frygte, at Hutcherson ikke kunne bære den rolle han skal spille i netop denne film, men det gjorde han til perfektion. Det var helt så hårene på mine arme rejste sig.


Filmen sluttede som man nok kunne regne ud (jf.: "Part 1") på en djævelsk cliffhanger, så året der nu skal gå, før vi kan vente "Part 2" i biografen bliver lang og pinefuld.
Men jeg synes, at alle skal se filmene. De er virkelig gode, om noget bare for at få lov til at se denne eminente 3'er! Selvom der er ændringer fra Collins fortælling, ødelægger det ikke hendes univers eller følelsen af historien. Jeg blev langt fra skuffet af denne filmatisering, faktisk synes jeg at bogens første del er gjort en del mere interessant!

... Og til diskussionen om, hvorvidt filmen er for lang: Nej.


Skal du ind og se Mockingjay? Og hvis du allerede har, hvad synes du om den? 

4 kommentarer:

 1. Jeg skal ind og se den i morgen og glæder mig helt vildt!
  På trods af forskellige vurderinger/anmeldelser, men den her gør bare at jeg glæder mig mere og mere! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du også. Jeg synes i hvert fald, at den er skidegod!

   Slet
 2. Ååååh. Der er så længe til torsdag!!!! Jeg glæder mig så så, så, meget!

  SvarSlet