22. nov. 2014

SORTSUPEREGO #9 - 'EM PRETTY BOOKZ


Hvad er det med pæne bøger?

Det er først senere i mit liv, jeg er begyndt at gå op i udseendet på mine bøger. Måske det i virkeligheden bare var, da jeg fandt ud af, hvor mange forskellige udgaver, man kan få af rigtig mange bøger. Et eller andet sted er det vel meget naturligt, at man gerne vil have sine yndlingsbøger i den udgave man selv mener er flottest? Hvor coveret matcher historiens indhold på bedste vis? Eller også er det måske bare endnu en af mine dårlige undskyldninger til at redde størrelsen på mine bogkøb.

Når det er sagt, synes jeg faktisk at det bliver lettere og lettere at finde bøger i en flot udgave. Jeg fornemmer lidt, at forlagene er begyndt at samle op på denne "trend", så flere og flere nye bøger kommer til at stå sig flot i reolen.


Men bøger kan være flotte på så mange forskellige måder; det kan være opsprættede sider, flotte illustrationer eller forskellige små detaljer som er inddraget i forhold til historien eller det fortalte. Bøger er jo i og for sig en flot ting i sig selv. Det er et helt univers skrevet ned i så lille et format. Mit hoved kan slet ikke rumme det, hvis jeg tænker for længe over det.

En af mine absolut favoritter er Wallace's The Jedi Path. Den samler nemlig meget af det, jeg elsker ved bogomslag og indmad; de opsprættede sider, de forskellige fiktive forfatteres noter til teksten, og en masse flotte billeder. Den er bare så umådelig fin!

Men bøger ér jo bare smukke, fordi de er bøger. En paperback hvis ryg er ved at falde fra hinanden, er også usædvanligt fin, fordi den viser dens mange læsninger. Tager man min udgave af det nemme og det ensomme er ryggen ved at falde helt af, og en side ved at falde ud, fordi jeg brugte den til min bachelor. At den er blevet så faldefærdig gør kun, at jeg elsker netop min udgave endnu højere end hvis den havde været ny og fin. Den fortæller vores fælles historie. Dét synes jeg er helt fantastisk.
Bøger er og bliver min yndlingsgenstand. Både til underholdning og til indretning - jeg vil bare gerne have bøger overalt. Pænt udformet bøger. Slidte bøger. Gamle og nye bøger. Nok bare bøger i virkeligheden.

___________________________________________________________________________

Bøger i dette indlæg:

Opfindelsen af Hugo Cabret af Brian Selznick - Miss Peregrine's Home for Peculiar Children af Ransom Riggs - Universets engle af Einar Már Guðmundsson - The Jedi Path af Daniel Wallace - Derfor hopper jeg af Naoki Higashida - Dracula af Bram Stoker - Harry Potter and The Prisoner of Azkaban af J.K. Rowling - Harry Potter Boks Set - Alkymisten af Paulo Coelho 

6 kommentarer:

 1. Jeg er glad for at du valgte og vise The Jedi Path i dette indlæg, for nu ved jeg hvad jeg skal give min kæreste i julegave! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, perfekt! Godt, at jeg kunne hjælpe.

   Slet
 2. Jeg er også lidt lun på The Jedi Path som en oplagt kærestegave! Vidunderligt tip :)

  Og sikke smukke bøger. Jeg har også lige købt den udgave af "Alkymisten". Den er jo enestående, og smuk på en helt anden måde, fordi det i ligeså høj grad er det indvendige, der forbløffer der :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror han ville blive glad for den! ^^

   Netop denne udgave af "Alkymisten" er virkelig bare min yndlings. Jeg synes den indkapsler historien ligesom jeg husker stemningen fra den. Det er bare skønt!

   Slet
 3. Rigtig smukke bøger!! Men alle bøger er vel smukke så længe det indeni har betydning for én:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også lidt, det er konklusionen jeg er nået frem til! ^^

   Slet