18. jul. 2013

Kort anmeldelse: Alkymisten af Paulo Coelho

Originaltitel: O Alquimista Forfatter: Paulo Coelho Forlag: Bazar Udgivelsesår: 2012 (org. 1988) Sideantal: 175 Sprog: Dansk ISBN: 978-87-7116-089-5

ppppp

Paulo Coelhos Alkymisten er en bog jeg fik i adventsgave af min mor sidste jul, jeg ønskede mig den mest af alt fordi den udkom i denne smukke, smukke udgave og så er det jo også lidt af en must-read. Det jeg prøver at sige er, at jeg egentligt ikke havde mange forventninger til bogens indhold.

"Og hvis du virkelig ønsker noget, så går hele universet sammen, for at du kan få dit ønske opfyldt."

Alkymisten handler om den unge og rejseglade fårehyrde Santiago der gentagende drømmer om en skat for bunden af Egyptens pyramider. Efter at have besøgt en spåkone og have mødt en konge rejser den lille fårehyrde afsted på sit livs rejse fra Spanien gennem ørkenen i Afrika til Egypten.

Coelho har kreeret en bog der har et abnormt udtryk i sin egen enkelthed; skriftssproget er let og ligetil, men Alkymisten satte alligevel min tankevirksomhed i gang. Jeg begyndte hurtigt at fundere over livet, mens jeg fløj gennem siderne sammen med den lille dreng Santiago. Bogen gav mig meget mere end jeg havde forventet, den rørte mig og gav mig fornyet glæde og gejst.

"Du må forstå, at kærlighed aldrig kan forhindre en mand i at følge sin livsbane. Skulle det ske, er det ikke ægte kærlighed, den kærlighed, som taler verdenssproget." 

Det filosofiske aspekt virker ekstremt godt for mig, det er en af mine primære interesser og Coelhos måde at formulere det på er fantastisk. Det mindede mig lidt om den antikke filosofi, hvor værkets karakterer lærer gennem samtaler med andre. Jeg kan ikke udtrykke hvor fantastisk jeg finder denne bog, alle med interesse for filosofi og åndelighed burde læse Alkymisten og nyde dens smukke enkelthed.

4 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig altså også lidt til at læse den nu, må jeg nok indrømme...

  SvarSlet
 2. Jeg er så enig i din fine anmeldelse. Den bog er så tankevækkende og fantastisk.

  (Og jeg er stadig misundelse på din smukke udgave. Suk)

  SvarSlet
 3. Bogen er helt fænomenal, ja!
  Den kan næsten fungere som børnebog med et voksent aspekt i sig, synes jeg - netop på grund af sproget. Jeg havde det på samme måde som dig; ingen forventninger, og så tog den mig med storm!
  Husker tydeligt, at det første, jeg tænkte, var: "Hvor er jeg glad for at denne bog er en bestseller, for så er der så mange folk, der har fået noget ud af den" ..

  SvarSlet
 4. Jamen den er bare .. den bedste bog jeg har læst i 2013! Jeg er så forelsket i fortællingen, og ja, den kunne helt sikkert fungere som en børnefortælling både med sproget og med de omgivelser den lille Santiago befinder sig i. Suk, hvor den bog er fantastisk.

  SvarSlet