22. jun. 2013

Mine danske Harry Potter bøger

Det er ikke første gang jeg viser mine babyer frem; min Harry Potter samling er den der har størst betydning for mig. Hvis vores lejlighedsbebyggelse gik i brænd var det denne samling jeg ville redde.


Jeg ejer først og fremmest de klassiske danske Harry Potter bøger i en indbundet udgave. Det er ikke de oprindelige da de hurtigt blev et fælles familieeje og de er derfor lokaliseret på Midtsjælland. 


Dette er første bogklubudgave der er udgivet i Danmark; jeg har fundet dem i antikvariater og over DBA. 


Harry Potter og Fønixordenen i en bogklubudgave og derfor med en anden forside end den almindelige. Harry Potter og Halvblodsprinsen i almindelig paperback. Disse tre er en specieludgave som egentligt er lavet af de første fire bøger (jeg mangler den sidste, obviously). De er også fundet på DBA og i antikvariater. 


Den nyeste af de danske udgaver har et flot grafisk tryk på forsiden og har sorte sider. Disse er selvfølgelig også i min besiddelse. De forhandles rundt omkring i diverse boghandlere til en billig penge.

2 kommentarer:

  1. Hold da op! jeg anede knap nok, de fandtes i så mange udgaver på dansk! Sikke et arbejde med opsporingen af dem allesammen :)
    Men der er nu noget smukt over HP-bøgerne og den evige kærlighed, der omgiver dem. Jeg har også stadig mine danske udgaver, og de er så håbløst grimme og slidte. Men det er også fint nok; for det fortæller også lidt en historie om, hvor højt jeg har elsket dem, og hvor mange gange, jeg har læst dem :)

    SvarSlet
  2. Kun én indbindingsfejl! :D ej, undskyld. Jeg er vildt misundelig på at du har to færdige samlinger.

    SvarSlet