27. jun. 2013

Anmeldelse: The Walking Dead: Rise of the Governor

Originaltitel: The Walking Dead: Rise of the GovernorForfatter: Robert Kirkman og Jay Bonansinga, Forlag: TOR, Udgivelsesår: 2011, Sideantal: 308, Sprog: Engelsk, ISBN: 978-0-330-54133-6


ppppr

Inden jeg begyndte at læse The Rise of the Governor var jeg meget splittet; på den ene side glædede jeg mig som et lille barn til at få udvidet denne postapokalyptiske fortælling, på den anden side frygtede jeg den store chance for at blive skuffet. Tårnhøje forventninger gør det ofte svært for bøgerne at leve op til, desværre.

Første bog i trilogien om Guvernøren handler om hans rejse mod Atlanta til det ikke-eksisterende flygtningecenter, og videre derfra til Woodbury hvor bogen slutter med et hjerteknusende twist. Vi får nu hele hans historie fra 72 timer efter the walking deads er begyndt er hærge verden. 
  Bogens start præsenterer os for menneskegruppen bestående af Bobby, Nick, brødrene Phillip og Brian Blake og Phillips datter Penny Blake. Handlingen starter hårdt ud med kampe mod zombierne, flugten fra samme, dødsfald og karakterudbygning. Én ting jeg synes bogen gjorde rigtig godt var at indfange den pressede stemning fra den evige flugt fra zombierne. Det var en rigtig spændende læsning, kun med få passager jeg ikke brød mig om. 

"They come from the cool shadows where government buildings block our the sun, and there are so many of them that it takes a moment for the human eye to simply register what it is seeing. All shapes and sizes and stages of deterioration, they emerge from doorways and windows and alleys and wooded squares and nooks and crannies, and they fill up the street with the profusion of a disordered marching band, drawn to the noise and smell and advent of a fresh automobile filled with fresh meat."


Jeg er generelt super begejstret over at følge "skurken", jeg favoriserer næsten altid skurken og har altid gjort det. Specielt de udbyggede skurke rammer plet i mit hjerte. Dette mest fordi jeg aldrig har mødt en uden-forklaring og vellykket rent ondskabsfuld skurk, ond for ondhedens skyld. Forklaringerne og historierne om hvorfor skurkekarakteren er blevet ond er et hit for mit vedkommende, jeg synes ofte at det bringer en endnu større mystik til karakteren. Jeg elsker skurke!

  Guvernøren er ingen undtagelse; han er så tåkrummende modbydelig. Denne bog er på en side fantastisk i sin forklaring af Guvernørens udvikling; på den anden side er den forfærdelig grundet selv samme. 

"There's nothing glorious in dying. Anyone can do it. 

  - Johnny Rotten" 

Bogen levede heldigvis op til mine forventninger, der var ikke kapitler jeg skulle trække mig gennem eller følelsen af åhh hvor er det unødvendigt. Generelt var det dybt underholdende læsning, når det er sagt kan det godt være farvet af min kærlighed til denne serie (det er meget svært at skulle forholde sig objektivt til det); men jeg nød den.

  Jeg har været meget i tvivl med hensyn til om jeg ville give den fire eller fem stjerner; Jeg har generelt den regel at fem stjerner må gives til noget ekstravagant, hvilket jeg oftest kun støder på i de tidløse klassikere, men hver gang jeg møder en virkelig god bog når det måles i underholdningsværdi, så har jeg lyst til at give den fem stjerner for underholdningen. 
  Derfor ligger The Rise of the Governor flot placeret et sted mellem 4 og 5 stjerner.3 kommentarer:

 1. Den lyder utrolig spændende. Den skal jeg helt klart tjekke ud. Jeg er blevet ret stor fan af tv-serien the walking dead, selvom jeg bliver ret så spooked når jeg ser den

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også i en voldsom grad. Serien bliver set med en pude trygt placeret ved min side og uden alt for varme drikkevarer! Ha.

   Slet
 2. En god skurk kan gøre meget for en historie! :)

  SvarSlet