9. apr. 2016

BEST BOOK OF 2015!

Det er yderst sjældent at jeg kan udpege en bog og sige: “Det var dén bedste bog, jeg læste sidste år!”, men det kan jeg altså sige nu. Jeg har tænkt, og tænkt og bogen vender tilbage til mig gang på gang. Det er også yderst sjældent at en bog påvirker mig så meget, at jeg har lyst til at have den med mig overalt, læse den igen og igen, og lade min verden gå i symbiose med bogen. Endnu mere sjældent er det (det er faktisk første gang), at en biografi har rørt mig så dybt, at jeg for evigt vil være taknemmelig over at have læst den.


M Train er bogen om ingenting, og hvordan ingenting alligevel bliver til mange vigtige og betydningsfulde øjeblikke som danner fundamentet for vores sjæl. Patti Smith skriver med en rolighed jeg kun kan min sunde. Gennem sin tekst fyldte hun min krop op med kreativitet, og gå på mod til alle de projekter, jeg længe har ville i gang med. Men vigtigst af alt formår hun - gang på gang - at udgive genialiteter, som er de mest rene og fint-indpakkede gaver til sine fans uanset hvilken kunstart hun arbejder inden for.


Tak, Patti Smith. Tak fordi du mindede mig om, hvorfor du er så fucking-nice. Jeg glæder mig allerede til at læse dine andre bøger.

2 kommentarer: