29. sep. 2013

Der foretages ændringer på Sort Tale


Da jeg lavede Sort Tale som erstatning for min gamle blog, lovede jeg mig selv at hvert indlæg ikke skulle starte med "Undskyld jeg ikke har blogget" eller andet i den dur. Jeg har alligevel været i en sløv periode i forbindelse med studiestart, og det har irriteret mig at jeg hverken har haft tid til at læse eller tid til at blogge. Oveni har mit inspirationsniveau været ikke-eksisterende, og jeg har ligesom bare siddet fast i en ond cirkel.

MEN NU har jeg taget nye beslutninger i forhold til Sort Tale (endnu engang); bloggen skal blive min legeplads igen, et sted hvor min bogglæde vokser og inspireres af alle de input jeg får i forbindelse med dette bogblogmiljø. Det skal handle om fantasy, det skal handle om ungdomsbøger og sci-fi og alt det der holder min glæde oppe. Selvfølgelig vil andet også snige sig ind, men jeg må erkende at min kærlighed for disse genrer og det skal sgu være sjovt at blogge igen! I den forbindelse har jeg lavet lidt om på mit design, for at der noget der kan få min bloggetrang til at blusse op, så er det dæleme et nyt design.


- Jeg håber I har haft en skøn weekend, kære Cyperspace. 

28. sep. 2013

Jeg købte sgu en bog


Efter min forelæsning i mandags tog jeg et hurtigt smut forbi Solidaritetshuset og anskaffede mig Queer Jihads "Se! Den heteroseksuelle verdensordnen går i stykker". Jeg er utrolig videnshungrende i øjeblikket; med en meget stort ønske om at vide mere om samfundet (say what?), queer teori og sexisme. Det er sjældent at mine interesseområder er decideret samfundsorienterede, men periodisk kommer det da til mig.

Jeg er godt 50 sider inde i bogen nu, og den er simpelthen fantastisk. Den danske aktivistgruppe (må man kalde dem det?) Queer Jihad har samlet en masse af deres tidligere udgivelser i denne bog, men der er også lidt nyt og ukendt. Den bæger tydeligt præg af de engagerede mennesker der står bag, og den vækker da også en lille oprører indeni mig, tbh.

Hvordan har I det? Bruger I tid på ikke-skønlitterære bøger af forskellig art?

24. sep. 2013

"Vi der valgte Mælkevejen" af Bjarne Reuter


Originaltitel: Vi der valgte Mælkevejen (Del 1Del 2)
Forfatter: Bjarne Reuter
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 1989 
459 sider

Efter at have jongleret med studielæsning og (minimalt) læsning-for-fornøjelsens-skyld fik jeg færdiglæst min første af Reuters voksenbøger og hvilken fornøjelse det dog var.

I slutningen af tresserne følger vi en gruppe unge mennesker der kæmper med identitetskriser af forskellig art; vi følger kommunismen opblomstring i København, livet i kollektivet, de snørklede kærlighedsfortællinger der kan opstå i en vennegruppe, vi kommer ud at rejse, vi møder problemer med kønsrollerne og vi møder hverdagens trivialiteter og store spørgsmål.

"[J]eg var med dengang, da vi valgte Mælkevejen. Den var der ikke noget i vejen med, kun synd at den endte så brat" 

Reuters fortælling giver forskellige indgangsvinkler til det danske ungdomsoprør i slut tresserne, der alle er interessante og holdt realistiske. Betyder det at lade skægget gro at man er hippie? Og hvad nu hvis man i virkeligheden ikke føler sig så frisindet som man burde? Er man en taber, hvis man som mand ikke har en karriere og en familie derhjemme?

Bogens handlingsforløb følger primært det unge par Bjørn og Ditte der bosætter sig i egen lejlighed midt i København. Ditte er den perfekte kvinde i Bjørns øjne, men han ender han med at blive rastløs og det dertilhørende skaber knas i forholdet mellem dem. Sideløbende indvikles bipersonernes historier på kryds og tværs, men alle med Bjørn og Ditte som historiens samlingspunkt. Det er utrolig velfungerende og hele bogen skabte en hyggelig læseatmosfære.
Bogens ord og sætninger skaber en "70'er stemning", særligt fordi Reuter citerer samtidens velkendte sanglyrik og sammen med bogens satiriske elementer gøres det til en virkelig underholdende læsning. Flere gange trak jeg på smilebåndet og andre gange sneg et højlydt grynt sig ud mellem mine læber.

"- Og det eneste jeg har fået ud af min tur til Indien, er tyndskid! råbte hun. - Er det ikke bare skidedejligt? Hun satte sig op og så ondt på ham. (...) Hører du slet ikke efter? Jeg har skidt i bukserne tre gange på turen."

"Vi der valgte Mælkevejen" giver jeg 4 ud af 5 stjerner fordi den fortjener mere end den middelmådige 3'er, men også fordi den alligevel ikke var en banebrydende læseoplevelse. Du skal læse bogen hvis du har en interesse for ungdomsoprøret og den samfundsstruktur der fandtes i 60'erne og 70'ernes Danmark - eller hvis du bare vil læse en skide god historie.

17. sep. 2013

Saxo holder Game of Thrones konkurrence

I dag har Saxo.com annonceret en ny konkurrence, en Game of Thrones konkurrence, hvor du kan vinde de fire første bind i serien på e-bog, samt vinde adgang til HBO hvor hele serien kan ses online. Det er da rimelig sejt! Selvom jeg i princippet er imod e-bogs konceptet, så vil jeg frygtelig gerne give mig i kast med denne bogserie - hypen lokker af pommerens til.

Du kan deltage i konkurrencen her.


Har du læst Game of Thrones, og i så fald hvad synes du om den? Eller kunne du tænke dig at læse serien? 

12. sep. 2013

NY FILMSERIE: FANTASTIC BEAST AND WHERE TO FIND THEM

I dag har Warners Bros har offentliggjort at J.K. Rowling netop nu sidder og skriver på et screenplay til en ny Harry Potter relateret filmserie; en filmserie over Fantastic Beasts and Where to Find Them. Er jeg begejstret? Åh ja, jeg sidder og voldvræler herhjemme. 

"It all started when Warner Bros. came to me with the suggestion of turning 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' into a film," said Rowling. "I thought it was a fun idea, but the idea of seeing Newt Scamander, the supposed author of 'Fantastic Beasts,' realized by another writer was difficult. Having lived for so long in my fictional universe, I feel very protective of it and I already knew a lot about Newt. As hard-core Harry Potter fans will know, I liked him so much that I even married his grandson, Rolf, to one of my favourite characters from the Harry Potter series, Luna Lovegood." - J.K. Rowling (source).

Filmserien bliver Rowlings debut som screenplay forfatter, og det skal noteres at filmenes hverken bliver en pro- eller epilog til fortællingen om Harry Potter. Filmene får samme funktion som bogen har det, en udvidelse af universet. FUCK HVOR JEG FUCKING GLÆDER MIG! 


10. sep. 2013

Mens jeg læser "Vi der valgte mælkevejen"

Denne bog blev den første jeg trak i mit TBR-jar. Det er en hippie-fortælling (uden det skal lyde stødende) om en flok unge mennesker man følger i slut tredserne. Den er vældig hyggelig, og utrolig afslappende at læse. Før har jeg ikke læst nogle af Reuters voksenbøger, men det bliver nok ikke den sidste. Den er (so far) virkelig skøn.

Imens min skønlitterære læsning sniger sig frem i sneglefart, studerer jeg nu på fulde drøn. Semesteret er blevet skudt ordenligt i gang, og endnu engang blev niveauet højnet. Det er skide skønt at være tilbage, det giver bare ikke frygtelig meget tid til læsning for hyggens skyld.

Jeg håber at I derude nyder efteråret med alt hvad det indebærer. Jeg finder virkelig denne årstid smuk og hygsom. Efterår og vinter er altid de årstider hvor mit liv peaker. Hav det dejligt allesammen.

5. sep. 2013

Ikke-bogrelateret #1: Gay Cliche Nr. 1

Jeg elsker Lady Gaga; hendes persona og musik inspirerer mig utrolig meget. Jeg ved der er mange delte meninger om hende, og at man (specielt som homoseksuel) ofte bliver sat i bås, hvis man er en del af little monsters-fænomenet. Men jeg elsker hende, og jeg ville så ubeskriveligt gerne have oplevet hende på dette års iTunes Festival.

3. sep. 2013

Opsummering på sommerferielæsningen

Sommeren har efterhånden nået sin ende for de fleste studerende, unge mennesker rundt omkring i Danmark. Selv begyndte jeg i torsdags på mit historie introforløb, og er nu igang med det reelle semester på RUC.

Min sommer har ikke stået 100 % i bøgernes tegn; jeg har både deltaget i dette års Roskilde Festival og Smukfest, jeg har virkelig hygget med mine venner, været syg og jeg har været på nogle ugers visit hos mutti (hvor man altså ikke får givet tid til at læse!). Jeg tænkte at lave en opsummering på den liste jeg lavede ved feriens begyndelse tilbage i juni, simpelthen for at vise hvilke bøger min sommer er blevet brugt på.
Jeg fik læst lige under halvdelen af de planlagte bøger, hvilket egentligt ikke gør mig meget da jeg fik udskiftet dem med nogle andre fabelagtige fortællinger. Det er virkelig nogle gode bøger jeg har fået læst gennem sommeren, de eneste jeg ikke brød mig om var biografien om Ulla Terkelsen og Quicks "The Silver Linings Playbook".

Læselisten:
World War Z af Max Brooks
Alkymisten af Paulo Coelho
Freja #1  af Johanne Hildebrandt
Idun #2  af Johanne Hildebrandt
Saga af Johanne Hildebrandt
Puls af Stephen King
Brødrende Løvehjerte af Astrid Lindgren
The Silver Linings Playbook af Matthew Quick
Divergent #1 af Veronica Roth
Insurgent #2 af Veronica Roth
The Casual Vacancy af J.K. Rowling
Silmarillion af J.R.R. Tolkien
Hobitten af J.R.R. Tolkien

Tilføjet: 
Veronika beslutter at dø af Paulo Coelho
The Curious Case of Benjamin Button af F. Scott Fitzgerald
The Ocean at the End of the Lane af Neil Gaiman
Looking for Alaska af John Green
The Walking Dead: Rise of the Governor #1 af Robert Kirkman og Jay Bonansinga
Madame Mao af Anchee Min (færdiglæst)
The Speech of Chief Seattle
Roverandom af J.R.R. Tolkien



Planlagde I nogle sommerlæsningsbøger, og fik I i så fald læst dem? 

1. sep. 2013

Toget kørte: Studiestart

Hvis blot jeg havde været elleve, hvis blot jeg var steget på Hogwartsexpressen fra Perron 9¾ tidligere i dag, hvis blot verden havde været et mere spændende og rimeligt sted, så havde jeg været en heks på vej til Hogwarts nu. 

Men nu sidder jeg her i mit køkken, og har lige læst til min første reelle forelæsning på femte semester. Denne gang skal jeg skal have historie, hvilket jeg ser vældigt frem til. Historie er et fag der altid har interesseret mig, specielt perioden jeg skal have om, nemlig den mørke Middelalder. Historie har dog også altid været lidt af et hyggefag for mig, måske grundet den brændende interesse.

Jeg kan huske som barn at have siddet med diverse leksikoner og læst om alt fra Egyptens famøse pyramider og de dertilhørende faraoer, at læse om Middelalderens brutale og blodige riddere til 1600-tallets fine borgerskab. Jeg havde (og har egentligt stadigvæk) et brændende ønske om at kunne træde ind i tiden, og opleve den som en førstehåndskilde. Det ville være fantastisk!

Det bedste ved at interessere sig for studiet, er ligefrem at se frem til fagbøgerne, noget jeg aldrig i mit liv har prøvet før jeg startede på universitetet. Ovenstående fagbøger er de eneste rigtige bøger jeg skal have i dette semester (udover kompendier), og jeg glæder mig helt vildt til at læse dem. Det er en stadig underlig følelse.

Er I kommet tilbage på skolebænken?