19. aug. 2013

Krimi: Genren jeg aldrig rigtig får læst


Det er ikke mange krimier der er at finde i min bogreol, dog kan man finde ovenstående, hvoraf jeg kun har læst Mænd der hader kvinder færdig. Krimier har aldrig sagt mig meget, hverken når det kommer til bøger, film eller tv-serier. Jeg har venner der kan gå helt i spåner over Bones og CSI, men det fanger mig simpelthen ikke.

Har I en genre der bare ikke falder i god jord hos jeres forudindtagelser? Redigeret kl. 11.44: Jeg har ironisk nok lige modtaget en mail med denne overskrift "Must haves for krimielskere og spændende bognyheder i denne uge hos SAXO.com"
- Fun fact.

18 kommentarer:

 1. Krimier og chick lit. Jeg kan sagtens læse bøger i de kategorier, men det er aldrig noget, der får mig helt op at ringe, og det er en sakm, for chick lit er så rolig og sød en genre. Jeg tror måske at årsagen til, at jeg ikke finder dem revolutionære, er fordi formen er meget ensformig og forudsigelig. Ikke at jeg kan udpege moderen på side et, men fordi største delen af handlingen allerede er set for eller for nemt at gennemskue.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en mulig forklaring; i hvert fald er det det, jeg overbeviser mig selv om er årsagen.

   Slet
 2. Alt der er historisk. Bilder mig ind at det er en skøn genre, men jeg har meget få succesoplevelser med den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige med historiske værker har jeg det nærmest omvendt; jeg tænker "åååååårh nej" inden, men så fanger de mig alligevel. Jeg er selvfølgelig også historie studerende, så mon ikke min interesse for området hjælper mig lidt på vej.

   Slet
 3. Jeg læser heller ikke rigtig krimier, og slet ikke de skandinaviske af slagsen; dem som alle synes at falde helt i svime over... Til gengæld elsker jeg krimiserier - specielt de engelske såsom Midsomer Murders (Barnaby), Lewis, Morse osv. Egentlig er det lidt sjovt, at bøgerne ikke kan interessere mig på samme måde, når det kommer til krimier :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ret pudsigt. Umiddelbart skulle man mene, at interesse ville dække begge felter! :D

   Slet
 4. Jeg tror, det hovedsageligt må være historiske romaner. Eller fantasy. Den første genre, har jeg en idé om, er kedelig, selvom jeg for det meste finder den spændende, når jeg rent faktisk starter på en bog i genren. Den anden har jeg bare en idé om, jeg ikke kan lide. Selvom jeg f.eks. elsker Harry Potter, og synes at rigtig mange andre bøger i genren lyder spændende. Jeg tror bare, jeg skal blive bedre til ikke at dømme bogen på genren, og istedet bare lade mig opsluge af bogen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror (og det lyder til) at der er mange der dømmer bøgerne på forhånd, så det er da meget rart ikke at være alene om det! :)

   Slet
 5. Jeg har aldrig læst en krimi af de nyere - højst Dr. Jekyll and Mr. Hyde samt en krimilignende novelle af Poe. Bilder mig ind at krimier slet ikke er noget for mig. Men aner det ikke, så i år er Brown kommet på min læseliste, og ejer også Larson trilogien. Men tror simpelthen aldrig jeg kommer til at læse de der svenske nogle!
  Udover det læser jeg næsten heller aldrig chicklit.

  og så er det lidt sjovt - min tv/film smag er ret modsat min bogsmag. Jeg ELSKER Kingbøger, men kan ikke udstå gyserfilm! Jeg gider ikke læse krimier, men elsker Barnaby, Morse og også f.eks. NCIS. Jeg er et meget komplekst menneske :o) høhø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er faktisk meget sjovt; min læsning passer i store træk med mit valg at tv-serier og film. Alle mine krimier er røget på min læseliste, der må jo for pokker være noget om det med den måde de trendede på.

   Slet
 6. Det må YA, måske bare fordi jeg ikke har haft nogen gode oplevelser med genren endnu. Krimi læser jeg ikke så tit, men har fået øjnene op for det afslappende i lige at snuppe en Agatha Christie i ny og næ. Chick-lit læser jeg også meget sjældent. Synes ikke rigtig det fanger mig så meget som det gjorde førhen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Skulle selvfølgelig stå : Det må være YA...

   Slet
  2. Jeg har det på samme måde ift. chick-lit; før i tiden kunne jeg ikke gå forbi en lyserød bog uden at lægge den i indkøbskurven! Haha.

   Slet
  3. Kom til at tænke på at biografier også forekommer ekstremt sjældent på min læseliste...

   Slet
 7. Jeg kan stå inde for Tankados Kode, Engle & Dæmoner og Hypnotisøren. Det er altså nogen du skal have læst! I hvert fald sidst-nævnte.

  Jeg bryder mig ikke synderligt om biografier, selvhjælpsbøger og ja... krimier. Med enkelte undtagelser (sæføli')

  SvarSlet
  Svar
  1. Jajaaaaa, jeg skal nok! :D Jeg har også stadig et anstrengt forhold til biografier efter Ulla T.

   Slet
 8. Det er sådan en skam, man genrer man affærdiger og nægter. Men sådan er det indimellem - og jeg har fuldstændig bandlyst krimier i min bogreol. Det er simpelthen ikke noget for mig; hverken på film eller i bøger. Det fanger mig ikke, og jeg kan slet ikke koncentrere mig (faktisk sprang jeg over hver andet kapitel i 'Da Vinci Mysteriet', da jeg forsøgte at læse den).
  Ligeledes duer jeg ikke til episk fantasy - det bliver for vidtgående og voldsomt for mit vedkommende. Og biografier er jeg heller ikke meget for - medmindre personligheden interesserer mig meget helt personligt. Åh suk altså.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt en skam, at man afskærer sig sådan fra bestemte genrer. Men det lyder til at vi alle gør det :-)

   Slet