19. jan. 2018

PROJEKT #TBR40 (et af de mere nørdede)

Jeg elsker det sprudlende ved et nyt år - alle ens idéer virker både gode og spændende. Som jeg nævnte i mine nytårsforsæt, er et af mine forsæt at mindske min tbr. Sagen er den, at jeg gennem de sidste par måneder, har forsøgt at leve en mere minimalisk livsstil, og derigennem have et mere minimalistisk hjem. Ej forstået på den måde, at en boghandlers reol nogensinde bliver fuldkommen minimalistisk. Uanset har de sidste måneder stået på at sortere ud i bøger, jeg aldrig kommer til at læse igen. Og hvor har jeg sorteret ud! Flere hundrede bøger er røget til genbrugen, og jeg er nu efterladt med en reol fyldt med bøger, jeg ikke har læst. Dejligt er det, men også lidt stressende. Målet bliver helt konkret at have læst 40 % af min reol ved årets udgang (dette inklusivt hvad end der skulle komme hjem af nye bøger).


Status ved årets begyndelse 

Den første januar havde jeg 545 titler repræsenteret på min reoler, disse fordelt mellem 198 læste bøger (36,3 procent) og 347 ulæste (63,7 procent). Hvis dette mål skal nås skal jeg - uden anskaffelse af flere nye bøger - læse 20 bøger. Rimeligt overskueligt, men igen livet som boghandler bringer mange nye bøger på banen hele tiden. Forestil dig, at du bruger størstedelen af din hverdag i et rum fyldt med spænende bøger, og der kommer hele tiden nye ind ad døren. At du hele tiden får tilsendt læseeksemplarer, og at der forventes at du læser en god portion af de bøger der står på hylderne. Det er et meget let regnestykke = jeg anskaffer mig rigtig mange nye bøger. Det er også derfor målet om 40 % læste bøger ikke er højere. For ellers ved jeg at jeg aimer efter noget uopnåeligt.

“If you only read the books that everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking.”
― Haruki Murakami, Norwegian Wood

Status den 19. januar 2018

Jeg har købt een ny bog, læst tre fra reolen. Jeg har 17,4 bøger endnu. Det skal nok gå! Jeg er stadigvæk fyldt med gejst, og ret begejstret for at gå så systematisk til værk (med Google Sheets og det hele!).

Er du ligesom mig, der lever med en utæmmelig TBR? Eller et af de mere organiserede mennesker, der rent faktisk læser de bøger du får ind ad døren? 


6 kommentarer:

 1. Jeg hepper med! Det skal nok lykkes :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih altså tak! Jeg skal nok få brug for det når de ikke-ejede frister mere end dem jeg har stående :D ahaha.

   Slet
 2. Jeg kan SÅ godt følge dig - hver dag er smækfyldt med fristelser og reoler efter reoler bliver også fyldt herhjemme ...

  Jeg er helt tosset med dit mål - det er en virkelig god måde, at gøre det på og jeg krydser fingre for, at det lykkedes for dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fandme hårdt! #livetsomboghandler
   Men tak for støtten, den skal nok blive brugbar! :D ahaha.

   Slet
 3. Er holdt op med at operere med tbr lister - har i stedet organiseret min reol med (adskillige...) tbr hylder. Kunne godt tænke mig at være struktureret nok til at komme til bunds i dem, men... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Men et men... kan let ikke blive til noget :D Jeg har det delvist på samme måde, men noget i mig vil også bare gerne igennem mine mange, mange bøger.

   Slet