6. dec. 2013

November wrap up
Så blev det tid til endnu en månedsopsamling; en lidt forsinket en, vel at mærke. Når man sidder i intensiv på RUC er det vitterligt ikke mange dagstimer man har sig, og slet ikke hvor der er sollys. Jeg hader billeder der mangler sollys - så nu har jeg til gengæld et sløret-for-jeg-skal-skynde-mig billede. Jeg håber I kan klare det. 


Bjerget Vågner af Sigbjørn Mostue
En børnefortælling inden for den fantastiske genre. Den omhandler Espen der ved hjælp af en nøgle får adgang til en co-eksisterende verden fyldt med nisser, alfer, trolde, genfærd og turser. Det er en rigtig sød fortælling hvis morale prædiker om mobning, naturens vigtighed/global opvarmning og selvfølgelig kærlighed/venskab. Jeg gav den 3 ud af 5 stjerner på Goodreads. 

Allegiant af Veronica Roth
Jeg har raset lidt ned siden min anmeldelse af bogen, og kan måske godt sammenflette et par ord omkring den. Jeg gav den 1 ud af 5 stjerner på Goodreads; en bedømmelse der ikke ændres trods mindre grad af had til Veronica Roth. Hun tabte hele trilogien på jorden med denne afslutning, bed simpelthen over for stort et stykke af den fede, fede lagkage. Ja, jeg kan faktisk stadig ikke kommentere det uden at hidse mig op. Øv Veronica, øv. 

Død Indtil Solnedgang af Charlaine Harris
Efter at denne bog har stået på min reol i årevis, fik jeg endelig nosset mig sammen til at læse den. Og hvor er jeg bare glad for at jeg gjorde det; den er en velskrevet og ikke-Twilight-agtig vampyr bog. Det var vældig rart, selvom Twilight er min guilty pleasure. Jeg gav den 4 ud af 5 stjerner på Goodreads. 

Blandet Slik af Cecilie Sund Kristensen
Den unge debutforfatter sendte mig hendes første digtsamling i starten af måneden, jeg har skrevet en anmeldelse af den her. Den handler om ungdommens forvirring og fik hævet sig op på 4 ud af 5 stjerner for den læseoplevelse den gav mig. 

The Walking Dead: Book One af Robert Kirkman
Jeg er endelig kommet i gang med at læse graphic novels igen! Juhu, læs bogsnakken om The Walking Dead: Book One her. 5 ud af 5 stjerner på Goodreads, den var fantastisk!

[Currently Reading] Ti, tyve, tredive af Per Bloch 
Dette er et anmeldereksemplar pr. henvendelse fra Per Bloch selv. Jeg ved endnu ikke hvad jeg skal tænke om bogen, jeg har læst en tredjedel og den fanger mig ikke rigtigt - dog har jeg oplevet direkte fysisk ubehag, fordi teksten ramte et af mine ømme punker. Så det er vel meget godt klaret? 

[Currently Reading] Let it Snow af Maureen Johnson, John Green og Lauren Myracle 
Det er jo jul, og jeg nåede lige akkurat at anskaffe mig nogle julebøger inden december for alvor gik i gang! Denne bog er tre short stories skrevet af tre forskellige forfattere herunder John Green (<33333). Jeg er godt og vel halvvejs i bogen, og den er bare sød. November har været en dejlig måned i forhold til anskaffelsen af nye bøger; foruden mine fødselsdagsbøger har jeg modtaget to anmeldereksemplarer (Blandet Slik af Cecilie Sund Kristensen og Ti, tyve, tredive af Per Bloch). Jeg har fået en rejsebog om Tyskland gratis til Bogforum, min roommate har givet mig Dr. Rock og sidst har jeg selv købt Allegiant af Veronica Roth, Hermelinen - jeg har manglet denne(!) - af Lene Kaaberbøl, og Mig før dig af Jojo Moyers. 


Har du læst en rigtig god bog i november? Eller måske fået købt en du bare længe, længe har ville have på reolen? 

8 kommentarer:

 1. Jeg tør efterhånden ikke læse Allegiant :-D
  November var ikke så mindblowing mht. skønlitteratur, men jeg kunne nu - til min egen overraskelse - vældig godt lide Ildenglen. Pt. tegner december sig nu til at blive ganske god :-)

  Ps. og i øvrigt ret imponerende, at du alligevel får læst en del skønlitteratur, selvom du har intensiv på RUC. Da jeg læste der, fik jeg stort set ikke læst skønlitterære bøger ved siden af, men omvendt brugte jeg nu også en del tid på rollespil på det tidspunkt :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes du skal lade være, virkelig. Hvis jeg kunne trække læsningen tilbage, ville jeg gøre det! December er bare en god læsemåned, sådan rent mentalt synes jeg. Så meget hygge ^^

   Det har også krævet flere års træning, at få overskud til at læse udover intensiven. Plus vi er foran i min gruppe, det gør det også lidt længere! Men tak for den søde kommentar; det varmer alligevel, når man kæmper så meget.
   Og rollespil, hvor er det cool!

   Slet
 2. Hvor er jeg glad for at du kunne lide Død Indtil Solnedgang :D Er virkelig afhængig af den serie, den er lidt min go-to-serie, når jeg skal læse noget jeg ved er godt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var virkelig fin, jeg glæder mig så meget til at læse den næste bog!

   Slet
 3. Mig før Dig <3<3<3<3<3<3<3<3 (den er god)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig frygteligt til at læse den!

   Slet
 4. Jeg tilslutter mig Maja! Mig før dig er fantastisk! <3

  Og jeg har netop også lidt færdiglæst 'Let it Snow'. Den er altså smaddersød, selvom jeg må indrømme John Green skuffede lidt. Til gengæld er den første historie af Maureen Johnson da bare noget af det fineste i verden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, det gør mig glad at vide!

   Ja, jeg har det præcis på samme måde. Den første historie var så fin, og John Green skuffede også mig. Den virkede lidt ligegyldig og meget forudsigelig. Nu er jeg bare spændt på den sidste.

   Slet